Comunicats

L’espai okupat de Can Vies és molt més que un dels baluards de l’antifeixisme a Barcelona

Manresa, 31 de gener de 2014

Mal que els hi pesi, l’espai okupat de Can Vies és molt més que un dels baluards de l’antifeixisme a Barcelona. Can Vies és potser la punta de llança d’un barri de Sants que fa anys que aposta per una altra Barcelona. Davant una Barcelona deshumanitzada, privatitzada, venuda, transformada en aparador gegant i en ‘marca’ buida, Sants fa anys que treballa contraposant un model de barri i de ciutat que aposta per l’autogestió, la solidaritat, el cooperativisme, l’organització veïnal i l’antifeixisme, també. Un treball d’anys difícil en ell mateix i amb una dificultat afegida: la persecució, la criminalització i l’assetjament constant de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’estat espanyol. No cal llegir entre línies per entendre perquè Can Vies, com a punta de llança, i el barri de Sants sencer, sobra i molesta a la classe dirigent barcelonina, catalana i espanyola.

Des de Manresa Antifeixista entenem que la darrera operació policial al barri barceloní, que ha implicat la presa dels carrers de Sants, l’assalt de Can Vies i la detenció de sis persones que es trobaven a l’espai okupat durant l’operatiu del passat dimecres és una nova acció dins la campanya contínua d’assetjament i repressió del poder vers el veïnat de Sants. Perquè Sants els molesta i els sobra i perquè faran tot el possible per boicotejar el treball del barri i del poble.

Per tant trobem especialment mal intencionat el fet que aquest nou cop policial contra la dignitat popular de Sants hagi estat dissenyat des dels despatxos polítics utilitzant, precisament, la lluita antifeixista tot emmarcant l’operació en una hipotètica fuetada de la resposta popular a l’exhibició feixista del passat 12 d’octubre de 2013. La mala intenció és flagrant perquè concretament Sants ha patit en silenci durant anys i panys la repressió feixista, perquè és a Sants on s’ha organitzat popularment i a les darreries ja en veu alta el ‘No passaran’ davant el campament impune d’actes feixistes al barri consentits per les autoritats democràtiques i perquè la variabilitat dels índexs de groguisme (siguin determinats pel grau d’activitat d’ETA o per la criminalització o acceptació popular de fenònems com l’okupació) no poden estar al servei de la repressió institucional a mode de cortina de fum.

És per tot això que des de Manresa Antifeixista no ens creiem un borrall de les fonts i declaracions oficials que vinculen l’operació policial del 29 de gener de 2014 contra Can Vies i la detenció de sis persones amb la resposta popular enfront la violència feixista patida a Sants i a Barcelona el 12 d’octubre de 2013. I és per tot això, també, que demanem la llibertat immediata i la retirada de tots els càrrecs imputats a les sis persones detingudes.

Per la dignitat: Can Vies no es toca, Sants no es toca, l’antifeixisme no s’utilitza.

LLIBERTAT DETINGUDES!

NO PASSARAN! NO PASSAREU!

 

Manresa Antifeixista.

Deixa un comentari