Comunicats

Comunicat ‘cas Pavlos Fyssas’

comunicatManresaAntifeixistaPavlosFyssas

Comunicat de Manresa Antifeixista
Manresa, 2 doctubre de 2013

Les dues setmanes posteriors a l’assassinat del cantant i militant antifeixista grec Pavlos Fyssas per motius ideològics a l’àrea metropolitana d’Atenes han posat sobre la taula preocupants fets que confirmen els pitjors auguris: el feixisme torna a ser el gran problema a l’Europa del segle XXI.

En només quinze dies i al voltant del ‘cas Fyssas’ veiem com la ultradreta grega assassina per primer cop a un ciutadà amb nacionalitat grega, constatem que els presumptes vincles entre agressors i organitzacions polítiques amb representació democràtica són fefaents, assistim a la mobilització de la classe política grega i a la detenció de la cúpula del partit Alba Daurada i seguim el fil (públic i notori) de la investigació que el Ministeri d’Ordre Públic del govern grec ha encetat per esclarir els presumptes vincles entre militants d’Alba Daurada i agents de la policia (una vintena d’oficials i alts càrrecs del cos ja han estat rellevats de responsabilitats, han dimitit o han estat suspesos de la seva ocupació). Tot això, en dues setmanes, a Grècia i a finals de setembre de 2013.

Constatem que la mort de Fyssas, de nacionalitat grega, ha significat un abans i un després en el procés d’auge i assimilació del feixisme a les institucions democràtiques. Ens neguem a acceptar, però, que una mort tingui més valor que una altra:  recordem que les agressions per motius ideològics i racials (també amb resultat de mort) s’esdevenen des de fa anys a Grècia i a molts altres països europeus (inclòs l’estat espanyol) i exigim memòria, solidaritat i respecte per a totes les víctimes del feixisme sigui quina sigui la seva condició social, de classe o nacionalitat. Lamentem profundament que la classe política grega no hagi mogut fitxa fins la mort de Pavlos Fyssas i valorem la seva actuació únicament i exclusiva en la seva condició temporal: els polítics grecs fan tard i han estat tan conscients com passius davant la gravetat de la situació al seu país des de fa anys, tal i com han denunciat a bastament col·lectius anticapitalistes i antifeixistes grecs en reiterades mobilitzacions i campanyes contra l’odi.

Atès allò que els col·lectius anticapitalistes i antifeixistes venen denunciant des de fa massa temps, atesos els fets i les conseqüències relatives a l’assassinat de Pavlos Fyssas el 18 de setembre i atesa la proximitat del 12 d’octubre d’enguany, amb concentracions de caire feixista previstes arreu i especialment preocupants a Barcelona, no podem esperar que la classe política espanyola o catalana faci definitivament tard a l’hora d’afrontar les seves responsabilitats davant l’ofensiva feixista a les institucions i als carrers. És per això que fem una crida a la responsabilitat i a la mobilització ciutadana contra el feixisme.

El feixisme avança si no el combatem.
Solidaritat internacionalista.
No passaran!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s